澳门微尼斯人娱乐

用户名: 密码:
 
澳门微尼斯人娱乐 语文 数学 英语 物理 化学 政治 历史 地理 生物 技术 体艺 班会
 
所在位置:教学设计 > 英语 > 必修九 > >
M9U1 Grammar
发布人:陈虹秀 浏览:707次 时间:2019/1/7 20:25:22
.5pt; font-family: "Times New Roman","serif"; font-size: 10.5pt; -ms-text-justify: inter-ideograph;'>4. We saw several natives advancing towards our party, and one of them came up to us, ______ we gave some bells and glasses. (2006湖南)

A. to which                B. to whom              C. with whom        D. with which

5. The Beatles, ______ many of you are old enough to remember, came from Liverpool.  (2006天津)

A. A. what               B. that                 C. how               D. as

6. I was told that there were about 50 foreign students ______ Chinese in the school, most ______ were from Germany. (2006辽宁)

A. study; of whom        B. study; of them          C. studying; of them     D. studying; of whom

7. —Where did you get to know her?

—It was on the farm ______ we worked. (2007山东)

A. that                   B. there                   C. which                   D. where

8. We shouldn’t spent our money testing so many people, most of ______ are healthy. (2007北京)

A. that                    B. which                C. what                 D. whom

9. By serving others, a person focuses on someone other than himself or herself, ______ can be very eye-opening and rewarding. (2007陕西)

A. who                 B. which              C. what             D. that

10. After graduation she reached a point in her career _______ she needed to decide what to do. (2007江西)

A. that                    B. what                 C. which                  D. where

11. He was told that it would be at least three more months _______ he could recover and return to work. (2007江西)

A. when                   B. before                C. since                   D. that

12. Last week, only two people came to look at the house, _______ wanted to buy it. (2007安徽)

A. none of them           B. both of them         C. none of whom        D. neither of whom

13. Those successful deaf dancers think that dancing is an activity _______ sight matters more than hearing. (2007天津)

A. when                        B. whose               C. which              D. where

Key: 1 – 5  CDCBD  6 – 10  DDDBD   11 – 13  BDD

,

牛津高中英语教学设计

 

单  元:Unit 1 Other countries, other cultures

板  块:Grammar and usage

Thoughts on the design:

       本课时是有关定语从句复习的语法课。英语句子中存在大量的定语从句。高三学生已经分别系统地学习了定语从句,但是使用时仍容易出现错误,因此此部分帮助学生进一步理清语法结构、理解句子含义、提高阅读能力。

       定语从句的综述复习将占一个课时。本课件设计旨在加强学生识别定语从句的能力,并着重复习从句的重点、难点,如:thatwhich的区别,where的用法,as的用法以及the way后面的定语从句。并完成相关练习。

Teaching aims:

After reviewing the attributive clause, students will be able to identify the clause in a sentence and apply it in different situations. In this teaching period, students are expected to establish a clear understanding of the clause and fulfill some exercises.

Teaching procedures:

Step 1    General introduction

1. Introduce the adverbial clause to students as follows:

       Attributive clauses are like adjectives and there are two kinds of them—restrictive and non-restrictive.

       Some relative pronouns and relative adverbs can be used to lead the attributive clause.

2. Generally review the functions of relative pronouns and adverbs used in the attributive clause.

relative pronouns

who, whom, which, that, as, whose

relative adverbs

where, when, why

3. Get students to compare the restrictive and non-restrictive attributive clauses.            

Type

Restrictive attributive clause

Non-restrictive attributive clause

Example

He has two sons who work in the same company. 

He has two sons, who work in the same company.

Explanation

Perhaps he has more than two sons.

He has only two sons.

 

Step 2    Review of the attributive clause

1. Help students compare THAT and WHICH used in attributive clauses by completing the following sentences.

1) Do you have anything __________ you don’t understand?

2) The only thing __________ we can do is to give you some advice.

3) Who is the man __________ is standing there?

4) Her bag, in __________ she put all her money, has been stolen.

5) She heard a terrible noise, __________ brought her heart into her mouth.

Answers:

1) that     2) that     3) that     4) which     5) which

2. Ask students to deal with the attributive clauses beginning with “prep. + which / whom”.

1) Do you know the boy ____________ your mother is talking?

2) He gave me some novels ____________ I am not very familiar.

3) I still remember the day ____________ I first got to Paris.

4) Do you like the book ____________ she paid $10?

5) He built a telescope ____________ he could study the skies.

Answers:

1) to whom    2) with which     3) on which     4) for which       5). through which

3. Ask students to learn the usage of WHERE in attributive clauses. “Where” can be used to not only refer to a place, but also to represent a situation. Therefore, “where” can be used after such words as point, situation, part, case and condition.

       Can you tell me the office where he works?

       I’ve come to the point where I can’t stand him.

       The country is in the situation where a war will break out at any time.

4. Ask students to learn the usage of AS in attributive clauses.

       (1) Compare the following sentences:

       It is known to all that having a good knowledge of vocabulary is basic to language learning.

       As is known to all, having a good knowledge of vocabulary is basic to language learning.

       (2) Point out that “as” can be used at the beginning of a sentence to refer to the main clause.

       There are some set phrases with “as”: as anybody can see

                                                           as we had expected

                                                           as often happens

                                                           as is mentioned above ...

       (3) “As” can be used in restrictive attributive clauses in the form of “such…as, so…as, the same…as”. Compare the following sentences.

       It is such a big stone that nobody can lift it. (an adverbial clause)

       It is such a big stone as nobody can lift.  (an attributive clause)

5. Ask students to review the structure of “the way + attributive clause”. Understand the difference between the following sentences.

       The way that/ in which/不填he explained the sentence to us was not difficult to understand. 

       The way that/ which/不填 he explained to us was quite simple.

 

Step 3    Practice

1. (2007江苏) He was educated at the local high school, ______ he went on to Beijing University.

       A. after which            B. after that              C. in which              D. in that

2. (2008江苏) The Science Museum, ______ we visited during a recent trip to Britain, is one of London’s tourist attractions.

       A. which                    B. what                        C. that                          D. where

3. (2008湖南) The growing speed of a plant is influenced by a number of factors, _____ are beyond our control.

A. most of them           B. most of which          C. most of what            D. most of that

4. (2008四川) For many cities in the world, there is no room to spread out further, ______ New York is an example.

A. for which            B. in which               C. of which            D. from which

5. (2008上海) We went through a period ______ communications were very difficult in the rural areas.

A. which                      B. whose                      C. in which                   D. with which

6. (2008全国) The road conditions there turned out to be very good, ______ was more than we could expect.

A. it                       B. what                     C. which                D. that

7. (2008陕西) The man pulled out a gold watch, ______ were made of small diamonds.

A. the hands of whom                                    B. whom the hands of

C. which the hands of                                     D. the hands of which

8. (2008北京) I’ll give you your friend’s home address, ______ I can be reached most evenings.

A. which                 B. when             C. whom                            D. where

Answers:

1. A    2. A     3. B     4. C     5. C     6. C     7. D     8. D

 

Step 4    Consolidation

Ask students to deal with some multiple choices about the three types of clauses.

1. Occasions are quite rare _____ I have the time to spend a day with my kids. (2008山东)

       A. who                       B. which                  C. why                         D. when

2. I used to love that film _____ I was a child, but I don’t feel it that way any more. (2008辽宁)

       A. once                        B. when                   C. since                        D. although

3. I’m sorry you’ve been waiting so long, but it’ll still be some time _____ Brian get back. (2008北京)

A. before                 B. since                  C. till                        D. after

4. Yesterday she sold her car, _____ she bought a month ago. (2008浙江)

A. whom                 B. where                  C. that                    D. which

5. We’ll have a picnic in the park this Sunday _____ it rains or it’s very cold. (2008天津)

A. since                   B. if                      C. unless                 D. until

6. The companies are working together to create _____ they hope will be the best means of transport in the 21st century. (2008北京)

A. which                     B. that                    C. what                  D. who

7. They will fly to Washington, _____ they plan to stay for two or three days. (2008重庆)

A. where                     B. there                     C. which                   D. when

8. —Did you return Fred’s call?

—I didn’t need to ____ I’ll see him tomorrow. (2008北京)

A. though             B. unless                     C. when             D. because

9. When asked _____ they needed most, the kids said they wanted to feel important and loved. (2008湖南)

A. what                  B. why                    C. whom                     D. which

10. Later in this chapter cases will be introduced to readers ______ consumer complaints have resulted in changes in the law. (2008江西)

A. where                  B. when                    C. who                 D. which

Answers:

1. D   2. B   3. A   4. D   5. C   6. C   7. A   8. D   9. A   10. A

 

Step 5    Homework

Translate the following sentences.

1. 我们在做出任何决定之前,应该听一听其他人的意见。

2. 她放弃了工作,以便能照顾两个孩子。

3. 他们正在花园里玩,突然听到一声尖叫。

4. 在漆黑的街上,没有一个她可以求助的人。

5. 结果天气很好,这出乎我们的意料。 

Answers:

1. Before we made any decision, we should listen to what the others say.

2. She gave up her job in order that she could take care of the two children.

3. They were playing in the garden when they heard a scream.

4. In the dark street, there wasn’t a single person to whom she could turn for help.

5. The weather turned out to be very good, which was more than we could expect.

 

备课资料

相关高考试题

定语从句

1. Women ______ drink more than two cups of coffee a day have a greater chance of having heart disease than those ______ don’t. (2006北京)

A. who; 不填            B. who; 不填          C. who; who         D. 不填;不填

2. The owner of the cinema needed to make a lot of improvements and employ more people to keep it running, ______ meant spending tens of thousands of pounds. (2006江苏)

A. who                          B. that                         C. as                           D. which

3. I was giving a talk to a large group of people, the same talk I ______ to half a dozen other groups. (2006湖南)  

A. was giving             B. am giving           C. had given               D. have given